Macro-econoom zegt dat de wereld ‚verdrinkt‘ in Amerikaanse dollars terwijl de BTC-prijzen terugkomen.

  • Bedrijfsanalist Stephen Bartholomeusz zegt dat de wereld „verdrinkt“ in Amerikaanse dollars.
  • De beslissing van de Federal Reserves om triljoenen dollars te pompen in de centrale banken zou wel eens een toevalstreffer kunnen blijken te zijn voor de bitcoin.

Een aantal financiële analisten zegt nu dat de wereld „verdrinkt in Amerikaanse dollars“, waardoor macro-economische omstandigheden ontstaan die gunstig zijn voor bitcoin en andere opslag-of-waarde activa.

Volgens een rapport van Crypto Cash heeft de beslissing van de Federal Reserve om triljoenen dollars in de centrale banken te pompen om de economische gevolgen van COVID-19 tegen te gaan, de voorwaarden geschapen voor een enorme waardevermeerdering van het Amerikaanse fiat.

Het rapport beweert dat zowel de goud- als de bitcoin-prijzen deze week zijn gestegen in de aanloop naar een bijeenkomst van leden van de Amerikaanse Federal Reserve. Ter vergelijking: de US Dollar Index (DXY) heeft tekenen van zwakte getoond voor de reservevaluta van de wereld, waardoor in 2020 enorme bedragen aan waarde verloren zijn gegaan.

Bedrijfsanalist Stephen Bartholomeusz, die voor de Sydney Morning Herald schrijft, zei dat de wereld „in Amerikaanse dollars is verdronken“ via liquiditeitswissels.

Hij zei,

De combinatie van de toegang tot dollars, de omvang van de monetaire beleidsstimulans in de VS en de recente beslissing van de Fed om de VS-tarieven op het huidige verwaarloosbare niveau te houden – negatief in reële termen – heeft ervoor gezorgd dat de VS-dollar sinds 19 maart ongeveer 9,3 procent in waarde is gedaald ten opzichte van de mand van de valuta’s van haar belangrijkste handelspartners.

Hij ging verder en zei dat de dollar op zijn zwakste niveau in meer dan twee jaar was gedaald, terwijl hij toevoegde dat de DXY een scherpere daling in de nabije toekomst kon zien.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.