JPM-strateger sier at Bitcoins volatilitet vil hindre selskaper i å følge Teslas eksempel

JPMorgan-strateger ser ikke flere selskaper som kjøper bitcoin etter Teslas kjøp på 1,5 milliarder dollar på grunn av den betydelige volatiliteten.

Teslas massive BTC-kjøp på 1,5 milliarder dollar kan være for risikabelt for andre store selskaper å følge, hevdet JPMorgan Chase & Co-strateger. De resonnerte med bitcoins volatilitet som kunne forhindre at flere old-school-investorer og enkeltpersoner tildelte midler i kryptoaktiva.

Bedrifter følger kanskje ikke Tesla, sier JPM

Elon Musks elektriske kjøretøy og rene energiselskap har kjøpt 1,5 milliarder dollar (15% av netto kontantbeholdning) i bitcoin, som avslørt tidligere denne uken. Bortsett fra den umiddelbare positive effekten på eiendelens pris, tror de fleste kryptoforkjemperne at mange flere selskaper vil følge.

Noen av de første spekulasjonene brøt verdens mest verdifulle firma – Apple, mens en anonym Max Keizer-kilde sa at det kunne være IT-giganten Oracle.

Imidlertid ga analytikere fra den store amerikanske multinasjonale investeringsbanken JPMorgan motsatt mening. Sitert av Bloomberg, innrømmet de at flyttingen ville rette søkelyset mot bitcoin, men kalte det for risikabelt for de fleste:

„Hovedproblemet med ideen om at ordinære selskapskassører vil følge eksemplet med Tesla, er Bitcoinens volatilitet.“ Selv å foreta en liten tildeling på 1% i BTC “vil føre til en stor økning i volatiliteten i den totale porteføljen.”

Strategene hevdet at bitcoins årlige volatilitet er på 80%, noe som vil gjøre hele selskapets egen portefølje betydelig mer volatil selv med en 1% tildeling.

Michael Saylor er uenig

MicroStrategys medstifter og administrerende direktør, Michael Saylor, vil sannsynligvis være uenig i JPMs fortelling om at selskaper kan synes å investere i bitcoin for risikabelt og ustabilt.

Da de også kjøpte mer enn 1 milliard dollar i BTC for seg selv og selskapet han driver, bestemte ledelsen seg for å drive utdanningspaneler for selskaper om og hvordan de kunne gjøre bitcoin til deres reservekasse.

De rapporterte tallene virket ganske imponerende da nesten 7000 bedrifter deltok. Saylor doblet også ned på sin tro på at store selskaper virkelig burde legge noe, om ikke det meste, av overskytende penger i kryptovalutaen under et nylig CNN-intervju.

Han hevdet at COVID-19-pandemien «forandret alt» i finansverdenen. Globale supermakter, inkludert USA, begynte å utvide pengemengden med 15% eller mer, noe som er en trend som bare vil øke i løpet av de neste 4-8 årene.

Som sådan mener Saylor at kontanter er en „utvannende“ eiendel fordi de mister 15% av kjøpekraften per år. I kontrast, hvis selskaper konverterer sine kontante beholdninger til den “best ytende eiendelen, som er bitcoin”, ville det være “veldig bra for aksjonærverdien.”

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.